Ramen wassen azijn

 Je ramen wassen met azijn?

Op internet worden zo hier en daar tips gegeven hoe je je ramen zo schoon mogelijk kunt krijgen. Er wordt geschreven over ramen wassen met ui of na het wassen een krant gebruiken voor een beter resultaat. Ook ramen wassen met azijn is een veel voorkomende tip. Hier hebben ze het dan wel over schoonmaakazijn. Schoonmaakazijn wordt op heel veel plaatsen verkocht, zowel bij supermarkten, drogisterijen en winkels zoals de Action. Je voegt wat schoonmaakazijn toe aan het water waarmee je gaat ramen wassen. En het resultaat zou stukken beter zijn. Heb jij wel eens je ramen gewassen met schoonmaakazijn in het water?

Werkt het?

Zou azijn tijdens het ramen wassen nu echt helpen? Veel vlekken op ramen zijn vettig en daarvoor is azijn een goede ‘vetverbrander’. Hierdoor gaan de vette vlekken op je ramen makkelijker weg. Toch is het nog steeds belangrijk om ervoor te zorgen dat de ramen goed worden schoongewassen met een spons voor je de trekker gaat gebruiken. Het schoonmaakazijn moet worden toegevoegd aan warm water. Het resultaat van het ramen wassen is echter niet afhankelijk van het gebruik van azijn. De manier waarop de ramen worden gewassen is veel belangrijker. Zo wassen onze glazenwassers met alleen water en een beetje sop de ramen net zo mooi schoon. Zijn je ramen echt heel erg smerig; dan kan ramen wassen met azijn het werk iets verlichten. Let wel op dat je niet meer dan een scheutje toevoegt aan het water om te voorkomen dat de ramen/kozijnen wordt aangetast door het azijn.

Heb jij je ramen gewassen met azijn? Dan zijn we heel benieuwd of je verschil hebt gemerkt. Je kunt het ons laten weten via Facebook!

Fototip: Maak foto’s voor en na het wassen en zie of het gewenste resultaat echt is gehaald.

Mocht het nog steeds niet lukken of heb je geen tijd om zo specifiek met glazen wassen bezig te zijn maak dan gebruik van onze introductieprijzen en daarna onze scherp gecalculeerde prijzen voor glazenwassers!